Skip to main content

Σύμβουλος του Ερντογάν προτείνει την προσάρτηση των Κατεχομένων

Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας, είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Την προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία φέρεται να πρότεινε σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», τη στιγμή που οι προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε οικονομικά θέματα δήλωσε την Κυριακή στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο A Haber ότι τυχόν επανένωση της Κύπρου και «παράδοσή» της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημαίνει «δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία».

«Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της [με το υφιστάμενο καθεστώς] τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της», είπε.

Ο κ. Μπουλούτ φέρεται να υπαινίχθηκε σύνδεση των δύο βρετανικών βάσεων που βρίσκονται στη Μεγαλόνησο με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κάνοντας λόγο ακόμα και για συζήτηση στον ασύρματο «σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία».

«[Υπό αυτές τις συνθήκες] θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία!».