Skip to main content

Σύμβουλος Τραμπ: Η Γερμανία χρησιμοποιεί το ευρώ σαν γερμανικό μάρκο

Ο Πίτερ Ναβάρο υποστήριξε ότι η Γερμανία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς και τις ΗΠΑ με ένα ευρέως υποτιμημένο νόμισμα.

Ότι χρησιμοποιεί το ευρώ σαν ένα έμμεσο «γερμανικό μάρκο» κατηγόρησε τη Γερμανία, ο επικεφαλής του νεοσύστατου συμβουλίου Εθνικού Εμπορίου του Λευκού Οίκου και καθηγητής οικονομικών, Πίτερ Ναβάρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

«Είναι περίπλοκο να θεωρήσει κανείς την TTIP ως μια διμερή συμφωνία εξαιτίας της Γερμανίας, η οποία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες με ένα έμμεσο "γερμανικό μάρκο" που είναι ευρέως υποτιμημένο», δήλωσε ο Ναβάρο.

«Η διαρθρωτική εμπορική ανισορροπία που διατηρεί η Γερμανία με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ υπογραμμίζει την οικονομική ανομοιομορφία στους κόλπους της ΕΕ και συνεπώς (η TTIP) είναι μια πολυμερής συμφωνία μεταμφιεσμένη σε διμερή συμφωνία», υποστήριξε ο σύμβουλος του Τραμπ.

O κ. Ναβάρο εξαπέλυσε επίθεση και στην Κίνα, την οποία κατηγόρησε πως καταστρέφει τα αμερικανικά εργοστάσια, «γεμίζοντας τη χώρα με μολυσμένα, ελαττωματικά και καρκινογόνα προϊόντα».

Να σημειωθεί ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πίτερ Ναβάρο.