Skip to main content

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Ύποπτοι τζιχαντιστές, χιλιάδες σφαίρες

Συνελήφθησαν, έπειτα από έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης

Στη σύλληψη δύο Βρετανών, ιρακινής κααγωγής, υπόπτων για συμμετοχή στη δράση του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε χθες στην Αλεξανδρούπολη η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν, έπειτα από έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Παράλληλα, οι αρχές συνέλαβαν το βράδυ και έναν τρίτο άνδρα, επίσης Ιρακινής καταγωγής στους Κήπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν ότι στόχος τους ήταν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν προς την Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία. Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.

Η σύλληψη, αναφέρει το λιμενικό, έγινε «κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» (ΕΥΠ).

Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, χιλιάδες σφαίρες και διόπτρες, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορικό» για σχέσεις με τζιχαντιστές.

Συγκεκριμένα, στο τροχόσπιτο βρέθηκαν κρυμμένα και «επιμελώς συσκευασμένα», 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα το καθένα -τα έξι είχαν προσαρμοσμένα κλείστρα, τα κλείστρα των άλλων 12 βρίσκονται σε άλλη συσκευασία), 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών και 12.500 φυσίγγια 5,5 χιλιοστών

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν 402,70 ευρώ, ογδόντα 80, 2.040 τουρκικές λίρες, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά. Ο δεύτερος είχε πάνω του 941 ευρώ πέντε κινητά. Όχημα και κινητά κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, από στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Τελωνείου Κήπων.

Ο τρίτος βρέθηκε επίσης σε ΙΧ με ρυμουλκούμενο όχημα, με το οποίο μετέφερε τέσσερα αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον αρμόδιο ανακριτή.