Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ: ΧΤΥΠΗΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

Οι τιμές συγκεντρώσεων μικροσωματιδίων είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια και η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά επιζήμια

Προβλήματα με την ατμοσφαιρική ρύπανση αντιμετωπίζει τα τελευταία 24ωρα ο Βόλος καθώς οι μετρήσεις κατέδειξαν ότι η κατάσταση δεν είναι καλή  κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Την περασμένη Κυριακή, αλλά και χθες Δευτέρα, οι τιμές συγκεντρώσεων μικροσωματιδίων είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια και η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά επιζήμια για την υγεία των κατοίκων, καθώς πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων οι οποίες μπορούν να συγκριθούν με αυτές σε πόλες με βαρύτατατα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ειδικά την περασμένη Κυριακή η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο Βόλο "χτύπησε κόκκινο" με τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια να κυμαίνονται σταθερά πάνω από τα 50mlg/m3 που ορίζει η νομοθεσία και επιβάλλει τη λήψη μέτρων.

Την ιδια μέρα τα pm2 και τα pm10 "έπνιξαν" τη μητροπολιτική περιφέρεια του Βόλου και οι μετρήσεις από τις 8 το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί κυμάνθηκαν από 102 mlg/m3 μέχρι 205 mlg/m3 και ο μέσος όρος των pm2 ήταν 70 και των pm1 στα 85 mlg.

Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλες συγκεντρώσεις αιωρούμενων μικροσωματιδίων που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλες ζημιές στην υγεία των ανθρώπων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ