Skip to main content

Συνάντηση Γραμμένου - Ινφαντίνο με επίκεντρο το Grexit

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναμένεται να εξηγήσει στον Ινφαντίνο τι ενέργειες αναμένεται να υλοποιήσει προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit

Την ώρα που ο κίνδυνος της επιβολής του Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ορατός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον ισχυρό άνδρα της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Το ραντεβού ανάμεσα στους δύο παράγοντες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Live Sport, δεν έχει ορισμένο περιεχόμενο και ατζέντα, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρόκειται να εξηγήσει στον Ινφαντίνο τι ενέργειες αναμένεται να υλοποιήσει προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit που έχει προτείνει η επιτροπή παρακολούθησης της UEFA.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο δημοσίευμα, στους διεθνείς φορείς επικρατούν δύο τάσεις. Η πρώτη κάνει λόγο για απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου για διάστημα 3-4 μηνών που θα αναγκάσει τους παράγοντες να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν λειτουργούν με τους δικούς τους κανόνες. Όσον αφορά τη δεύτερη, σχετίζεται με «καραντίνα» 2-3 εβδομάδων και επαναξιολόγηση της με σκοπό να ανακληθεί εφόσον η ΕΠΟ έχει προβεί σε αναμόρφωση της εικόνας του ποδοσφαίρου μέσα από τη λήψη αποφάσεων.