Skip to main content

Συνάντηση Παπαδημητρίου - Ρος για εξαγωγές και επενδύσεις

Η συνάντηση, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και οι δυο Υπουργοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, συναντήθηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο περιθώριο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και οι δυο Υπουργοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον κ. Ross για την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες. Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων το μεταναστευτικό ζήτημα και οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Σήμερα, ο κ. Παπαδημητρίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο National Press Club, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει ως ομιλητής στο  Greek Investment Forum, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συμβολή του Enterprise Greece.