Skip to main content

Συνάντηση Σαμαρά με τον Κινέζο πρωθυπουργό στο Πεκίνο

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, είχε χθες στο Πεκίνο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην συνάντηση παρίστατο και ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι καθώς και άλλοι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε παλαιές και νέες επενδύσεις, όπως της Cosco.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας η οποία δίνει έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών, στον τομέα ICT (Information Communication Technology) καθώς και στην τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης τα ζητήματα της πορείας της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, αλλά και οι διεθνείς πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στον κ. Σαμαρά και τη σύζυγό του, Γεωργία Σαμαρά, το οποίο πραγματοποιήθηκε  σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη.