Skip to main content

Συνάντηση Τίλερσον με Λαβρόφ στο περιθώριο της ASEAN

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του τον ρώτησε σχετικά με τα ρωσικά αντίμετρα έναντι των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, ο Αμερικανός ομόλογός του τον ρώτησε σχετικά με τα ρωσικά αντίμετρα έναντι των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την συνεργασία ΗΠΑ - Ρωσίας στην καταπολέμηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, αλλά και την επίλυση του προβλήματος με την Βόρεια Κορέα.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι αισθάνθηκε την ετοιμότητα της αμερικανικής πλευράς, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ρωσία.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμμένες μετά τις νέες αντιρωσικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Μάλιστα, προ ολίγων ημερών, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε ιστορικά και επικίνδυνα πολύ χαμηλό επίπεδο (δείτε εδώ). Αντίστοιχα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Ουάσινγκτον δηλώνοντας ότι με την έγκριση του νομοσχεδίου με τις νέες αντιρωσικές κυρώσεις, οι ΗΠΑ κήρυξαν έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.