Skip to main content

ΥΜΑΘ: Ευθύνη κυβέρνησης Σαμαρά η κατάργηση του κρίσιμου έργου της ΕΥΑΘ

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια της εταιρείας και έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σε σύσκεψη κάλεσε σήμερα τη διοίκηση της ΕΥΑΘ η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά με θέμα τα αίτια που προκάλεσαν τα πρόσφατα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη και την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών καταστάσεων. 

Η υφυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η εταιρεία για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν «ανέδειξαν επιπλέον μια σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, ότι η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανεπάρκεια και την παλαιότητα των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης». 

«Δεν μεταβιβάζω καμία ευθύνη. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αποδεικνύεται άμεσα η ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 κατήργησε το έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης μέσω νέου αγωγού από τον Αλιάκμονα, το οποίο επανέφερε και επικαιροποίησε η νέα διοίκηση» υπογράμμισε η υφυπουργός και πρόσθεσε ότι στη σημερινή συνάντηση κατατέθηκαν σειρά προτάσεων, σχεδίων και δράσεων, για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι ανεπάρκειες και οι αδυναμίες, ενώ κατηγόρησε όσους επωφελούνται από το πρόβλημα της διακοπής στην υδροδότηση και θέτουν και πάλι ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. 

«Οφείλω επίσης να βάλω ένα τέλος στην πονηρή προσπάθεια των ημερών, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι να ανοίξουν εκ νέου το κεφάλαιο της παράδοσης του νερού στα χέρια ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Δηλώνω ότι είναι πάγια προσωπική μου θέση, όπως και της κυβέρνησης, το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό να παραμείνει δικαίωμα όλων των πολιτών και υπό δημόσιο έλεγχο» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κόλλια - Τσαρουχά.