Skip to main content

Συναντήσεις Γκάμπριελ με Παυλόπουλο, Κοτζιά και Γεννηματά

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντικαγκελαρίου και υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (10:00), τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά (12:30) και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (8:00) περιλαμβάνει η σημερινή ατζέντα της επίσκεψης του Ζ. Γκάμπριελ στην Αθήνα.

Χθες ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση Τσίπρα - Γκάμπριελ

Κατά την υποδοχή του Γερμανού υπουργού ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα επανακτήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή, αφού βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις τόσο για το μέλλον των χωρών μας, όσο και της Ευρώπης συνολικά. Σε λίγες μέρες στη Ρώμη θα συναντηθούμε για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης όμως το κλίμα δεν είναι εορταστικό καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την Ευρώπη. Από τη μια πλευρά αντιμετωπίζουμε την εγκατάλειψη του κοινωνικού συμβολαίου και την άτυχη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ενώ νέες προκλήσεις σήμερα όπως η τρομοκρατία και οι προκλήσεις ασφαλείας μας εμποδίζουν να έχουμε πανηγυρικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην επίθεση που σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξη του στην ελληνική κυβέρνηση και ζήτησε να υπάρχει σεβασμός στους Έλληνες πολιτικούς και στον ελληνικό λαό για το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Γκάμπριελ μάλιστα είπε ότι όταν πριν από μερικά χρόνια η Γερμανία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, όχι βέβαια αυτού του μεγέθους, είχε προκληθεί δυσαρέσκεια στους πολίτες. Θα έλεγα όμως ότι σε σύγκριση με την Ελλάδα οι δικές μας ήταν ένα αεράκι. Ο κ. Γκάμπριελ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την υποδοχή και είπε ότι είναι από τις πρώτες επισκέψεις του με τα νέα καθήκοντα.