Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΣΤΟΙΒΑΞΕ 90 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ-ΤΟΥΡΚΟΣ ΖΗΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ(ΦΩΤΟ)

Χειροπέδες σε 55χρονο - Πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν ήπιας μορφής αναπνευστικά προβλήματα - Έκαστος είχε δώσει από 1.800 ευρώ - Βρέθηκε και Τούρκος

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τον χθεσινό εντοπισμό φορτηγού οχήματος με κοντέινερ, εντός του οποίου επέβαιναν παράνομα 90 μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, τον οποίον πέτυχαν χθες το πρωί σε περιοχή της Σίνδου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση διακινητή που τους προωθούσε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, σε περιοχή της Σίνδου, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της ανωτέρω Διεύθυνσης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φορτηγό επικαθήμενο με κοντέινερ, εντός του οποίου (κοντέινερ) εντοπίστηκαν 90 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 21 ανήλικοι, που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για υπηκόους Ιράκ, επί το πλείστον, αλλά και Ερυθραίας, Ιράν, Κονγκό, Αιθιοπίας.

Επίσης στο πλαίσιο του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε συγκεκριμένο σημείο του οχήματος (στο ύψος της εργαλειοθήκης), υπήρχε αυτοσχέδια είσοδος (κρύπτη) που οδηγούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κοντέινερ. Σημειώνεται ότι ο αερισμός στον χώρο όπου βρίσκονταν οι διακινούμενοι ήταν σχεδόν ανύπαρκτος με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η μεταφορά τους. Μάλιστα, πολλοί από τους μετανάστες αντιμετώπισαν ήπιας μορφής αναπνευστικά προβλήματα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενώ ο καθένας κατέβαλε σε έτερο συνεργό του συλληφθέντα το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ έχοντας ως τελικό προορισμό της Αθήνα.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσo της παράνομης μεταφοράς και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Και Τούρκος που αιτείται πολιτικό άσυλο

Μεταξύ των παράνομων μεταναστών, βρισκόταν και ένας Τούρκος υπήκοος. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μόλις κατέβηκε από το κοντέινερ, ζήτησε προφορικά πολιτικό άσυλο. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη κουβέντα που είπε στους αστυνομικούς.

Ο άνδρας πιθανώς ανήκει στους αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν, χωρίς, όμως, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι οι μετανάστες που μεταφέρονται παράνομα εντός της επικράτειας κρατούνται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ