Skip to main content

Συνέχεια ταλαιπωρίας για τους Θεσσαλονικείς - 5η μέρα χωρίς λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικούν μισθούς και το δώρο του Πάσχα.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα είναι σε κινητοποιήσεις, διεκδικούν μισθούς, δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Το Σωματείο των εργαζομένων συνεδριάζει κάθε μέρα προκειμένου να εξετάζει τις εξελίξεις και να αποφασίζει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατέθεσε στην Εθνική Τράπεζα την απόφαση της διατησίας με την οποία ο Οργανισμός κέρδισε 4,6 εκατ.ευρώ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών η Τράπεζα θα χορηγήσει ποσό 4 εκατ.ευρώ στον ΟΑΣΘ για την πληρωμή των εργαζομένων, ήτοι του 85%-90% του ποσού που κέρδισε στη Διαιτησία.

Η συμφωνία προβλέπει ότι αυτό το άτυπο δάνειο από την Εθνική Τράπεζα θα αποπληρωθεί όταν εκταμιευθούν τα 4,6 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.