Skip to main content

Νέες βραδινές περιπολίες στη Νέα Παραλία υπό τον φόβο των... βανδάλων

Σκοπός των βραδινών περιπολιών από σεκιούριτι είναι η φύλαξη του πολύπαθου χώρου της Νέας Παραλίας για την αποτροπή περιστατικών βανδαλισμών.

Τη συνέχιση των περιπολιών από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, τις βραδινές ώρες, σχεδιάζει η δημοτική αρχή.

Οι σεκιούριτι στο παραλιακό μέτωπο ξεκίνησαν τις περιπολίες τους από τον Σεπτέμβριο του 2015 και στις προθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να προχωρήσει σε επέκταση της δράσης.

Σκοπός των βραδινών περιπολιών είναι η φύλαξη του πανέμορφου όσο και πολύπαθου υπαίθριου χώρου της Νέας Παραλίας, ώστε να αποτρέπονται περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών.

Το διάστημα αυτό η αρμόδια διεύθυνση αναμένεται να προχωρήσει σε έναν απολογισμό των όσων έχουν προσφέρει οι άνδρες σεκιούριτι που κινούνται στο παραλιακό μέτωπο, στο τμήμα του από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Στοιχεία για τα αποτελέσματα των περιπολιτών ζήτησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας.  

Η περιπολία είναι μεικτή - πεζή και εποχούμενη - με δύο φύλακες. Περιφρουρούν το παραλιακό μέτωπο σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις αργίες κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 10.00 το βράδυ μέχρι τις 6.00 το επόμενο πρωί.

Εν τω μεταξύ, εντός του Απριλίου αναμένεται να τοποθετηθούν στη Νέα Παραλία τα δύο «παράλια σήματα», σημεία πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις.

Πρόκειται για δύο ειδικές κατασκευές που θα βρίσκονται στον Κήπο του Νερού και στον Κήπο του Αλεξάνδρου. Θα λειτουργούν ως σημεία πληροφόρησης για δράσεις και εκδηλώσεις που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη Νέα Παραλία.

Το «Παράλιο σήμα» αναδείχθηκε μετά από φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχαν προκηρύξει το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικης και οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας».