Skip to main content

Συνεχίζεται η δίκη του αγγειοχειρουργού για τον φόνο της μεσίτριας

Η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου είπε πως ο αγγειοχειρούργος δεν είχε τις γνώσεις να χειριστεί τέτοια φάρμακα.

Με την κατάθεση της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της δίκης του αγγειοχειρουργού που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 36χρονης μεσίτριας, τον Απρίλιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Η αναισθησιολόγος υποστήριξε πως ο γιατρός δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 36χρονη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να θέλει να σκοτώσει ασθενή, έχουμε δώσει όρκο».

Ωστόσο, επέμεινε πως ο αγγειοχειρούργος δεν έπρεπε να χορηγήσει τις αναισθητικές ουσίες που έδωσε στην ασθενή του (φεντανίλη και προποφόλη) χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου. Η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού είπε πως ο αγγειοχειρούργος δεν είχε τις γνώσεις να χειριστεί τέτοια φάρμακα και πως δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση σε αυτά και να τα χρησιμοποιήσει.

Εν συνεχεία κατέθεσε ιατρός αγγειοχειρούργος του Ιπποκρατείου, ο οποίος είπε στο δικαστήριο πως δεν χρειάζεται η χορήγηση αυτών των αναισθητικών για τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη που ήθελε να κάνει ο κατηγορούμενος στην 36χρονη.