Skip to main content

Συνεχίζεται η συνεργασία ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» και τμήματος Γλυπτικής

Εδώ και τέσσερα, σχεδόν χρόνια, κάθε Τετάρτη οι νέοι του ΚΔΑΠ -μεΑ «Αγκαλιάζω» δημιουργούν τα ατομικά τους γλυπτά με τη βοήθεια φοιτητών.

Συνεχίζεται με νέα projects κάθε χρόνο η δημιουργική συνεργασία του ΚΔΑΠ μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» με το τμήμα Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εδώ και τέσσερα, σχεδόν χρόνια, κάθε Τετάρτη οι νέοι του ΚΔΑΠ -μεΑ “Αγκαλιάζω” δημιουργούν τα ατομικά τους γλυπτά, μαθαίνουν, επικοινωνούν, ψυχαγωγούνται και κοινωνικοποιούνται μέσα από την επαφή τους με τους φοιτητές του τμήματος Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Η συνεργασία των εκπαιδευτικών και των νέων του Κδαπ-μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του δήμου Θέρμης με το Τμήμα Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. ξεκίνησε στο πλαίσιο εξωστρέφειας, κοινωνικοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης, τον Σεπτέμβριο του 2015. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, οι νέοι της δομής, όχι μόνο εγκλιματίστηκαν και βρήκαν τη θέση τους στο τμήμα αλλά έμαθαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν σχέσεις καρδιάς με τους φοιτητές και τους υπεύθυνους και ιδιαίτερα με τη Μαρία Χαλβατζή, την «ψυχή του εργαστηρίου».

Κάθε χρονιά, τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα, βάζοντας ένα νέο στόχο, ένα νέο project. Πέρυσι ήταν το ομαδικό γλυπτό. Εκεί, εκπαιδευτικός στόχος ήταν η συνεργασία, η ομαδικότητα, και η επικοινωνία μέσα από τη δημιουργία.

Φέτος, ο στόχος που τέθηκε από την υπεύθυνη εικαστικό Δήμητρα Κερεφιάδου, τα παιδιά και τους υπευθύνους της Σχολής Καλών Τεχνών έχει στόχο την εξωστρέφεια, την ομαδικότητα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι ένα κοινό εξωτερικό δρώμενο, μια παρέμβαση σε κάποιον κοινόχρηστο χώρο του δήμου Θέρμης. Οι καλλιτέχνες μας προετοιμάζονται και αυτό που απομένει είναι να τους δούμε «επί το έργον» τον Μάιο, να ομορφαίνουν κάποια πλατεία, δρόμο ή παιδική χαρά.