Skip to main content

Συνεχίζεται και σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Μόνο, χθες από το πρωί έως το βράδυ, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη 66.200 οχήματα. Αυξημένα μέτρα Τροχαίας και σήμερα στα οδικά δίκτυα.

Και σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η επιστροφή των εκδρομέων, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν στην περιφέρεια τις ημέρες του Πάσχα. Μόνο, χθες από το πρωί έως το βράδυ, επέστρεψαν στην πόλη 66.200 οχήματα.

Εν τω μεταξύ, παραμένουν σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί και να επιστρέψουν να ασφάλεια. Και σήμερα είναι σε ισχύ  η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Χθες το βράδυ οι οδηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές στα διόδια των Μαλγάρων. Οι ιθύνοντες των διοδίων στα Μάλγαρα χρειάστηκε αρκετές φορές να ελευθερώσουν λωρίδες προκειμένου να περάσουν περισσότεροι εκδρομείς έτσι ώστε να μειωθεί η κίνηση στα διόδια.

Σύμφωνα με τα επίσημα και συνολικά στοιχεία της Τροχαίας χθες πέρασαν από τα Μάλγαρα (Νέα Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αθηνών) με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη 22.800 οχήματα. Εάν υπολογιστούν και τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα διόδια όταν άνοιξαν οι μπάρες προς διευκόλυνση της κίνησης, τότε ο αριθμός γίνεται μεγαλύτερος.

Από την Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αθηνών: 4.600 και επιπλέον 5.700 από την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

Από την Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Σερρών πέρασαν 6.800 αυτοκίνητα και από τον δρόμο της Χαλκιδικής (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών) 9.200, ενώ επιπλέον 3.500 από την Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου.

Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση και στην Εγνατία Οδό καθώς 13.600 ήταν οι εκδρομείς, οι οποίοι επέστρεψαν στην πόλη.