Skip to main content

Συνεχίζεται το σαφάρι ελέγχων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν από τις 3 έως τις 11 Μαρτίου 17 ελέγχους σε καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Παραβάσεις σε 12 περιπτώσεις.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν από τις 3 έως τις 11 Μαρτίου, στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Συνολικά ελέγχθηκαν 17 καταστήματα – επιχειρήσεις, όπου σε 12 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκαν:

 

Στη Θεσσαλονίκη

σε παιδότοπο, μη έκδοση 2 αποδείξεων και 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε ταβέρνα, μη έκδοση 4 αποδείξεων και 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε καφέ- μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε καφετέρια, μη έκδοση απόδειξης,
σε καφέ, μη έκδοση 7 αποδείξεων,
σε καφέ- μπαρ, 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε εστιατόριο,  3 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε καφέ- μπαρ, 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε μπαρ, 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
σε επιχείρηση, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Στην Αθήνα

σε εστιατόριο, μη έκδοση 3 αποδείξεων συνολικής αξίας 170 ευρώ,
σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω περιπτώσεις, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.