Skip to main content

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδας υποστηρίζει πως τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό σχετικά με την ολοκλήρωση του deal.

Ο ελληνικός Τύπος επιμένει ότι η Pimco παραμένει στο «κόλπο» της ΕΧΙΝ για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Και ότι οι επαφές με την πλευρά του Τζον Κάλαμος είναι υπαρκτές και προχωρημένες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω deal έκλεισε από το περασμένο φθινόπωρο, χωρίς ποτέ ωστόσο μέχρι τώρα να κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος εξαγοράς.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδας, που ανησυχεί πολύ για την κατάληξη του project, υποστηρίζει πως τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό ως προς τη σύνθεση της ομάδας που τελικώς θα αγοράσει την εταιρεία. Κι αυτό μας διαβεβαιώνεται από τα πλέον αρμόδια χείλη. Μας επισημαίνεται δε ότι οι δεύτεροι του διαγωνισμοί, Κινέζοι, έχουν ήδη προσεγγίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας πληροφορίες – και τίποτα άλλο, προς το παρόν – αναφορικά με την τύχη του διαγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση ως το τέλος του μήνα θα ξέρουμε. Κι αυτό γιατί από την κεντρική τράπεζα ενημέρωσαν την ΕΧΙΝ ότι ως το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει καταθέσει τον τελικό και ολοκληρωμένο φάκελο για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αλλιώς, όλα τα ενδεχόμενα ήταν και παραμένουν ανοικτά, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα.