Skip to main content

Παλικαρίσιο διπλό του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο - Με «10» από το 32' (video)

Εντυπωσιακή συνέχεια για τον Δικέφαλο που είχε για μοιραίους τους Κλάους-Σάκχοφ αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στην 4η σερί εκτός έδρας νίκη του

Τη νίκη με 0-1 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό για την 18η αγωνιστική της Super League. Σωρεία χαμένων ευκαιριών για το συγκρότημα του Βλάνταν Ίβιτς με μοιραίο τον Εβγέν Σάκχοφ που αστόχησε τέσσερις φορές με αποκορύφωμα το δοκάρι προ κενής εστίας ενώ αντίθετα δεν κόστισε η αψυχολόγητη ενέργεια του Στέφανου Αθανασιάδη που αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με «10» από το 30΄.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος έφτασε τις τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες και ανέβηκε στην 5η θέση με 26 βαθμούς (ισοβαθμεί με την ΑΕΚ έχοντας παράλληλα έναν αγώνα λιγότερο στη Λάρισα) ενώ αντίθετα οι Αγρινιώτες βρίσκονται στην 11η θέση με 19 βαθμούς.

Η πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 6΄ο Κυριακίδης δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα με τις γροθιές και αυτή κατέληξε στον Σάκχοφ που με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να επιτίθεται σταθερά και στο 14΄είχε δοκάρι όταν ο Κάμπος από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή πασάροντας στον Μπίσεσβαρ που πλασάρε αλλά ο Κυριακίδης τον σταμάτησε ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Σάκχοφ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά παρά την ωραία κίνηση που επιχείρησε ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Στο 21΄ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Κρέσπο αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Σάκχοφ ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που πάσαρε στον Ισπανό αμυντικό.

Ο Τίτορμος απείλησε στο 28΄όταν η εκτέλεση φάουλ του Πάουλο βρήκε στον Αθανασιάδη και κατέληξε κόρνερ.

Στο 32΄όμως ο αρχηγός του Δικεφάλου έμελε να γίνει μοιραίος καθώς ο Χαντάκιας μάρκαρε τον Έλληνα επιθετικό κάνοντάς του φάουλ αλλά αυτός αντέδρασε αψυχολόγητα ρίχνοντας του αγκωνιά με αποτέλεσμα ο διαιτητής Καλογερόπουλος να του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε στο 40΄ τον Μυστακίδη αντί του Κάμπος που τραυματίστηκε και ένα λεπτό αργότερα αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Σάκχοφ που με κεφαλιά από το ένα μέτρο κατάφερε να αστοχήσει.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 3΄των καθυστερήσεων όταν από τα δεξιά ο Κουτρομάνος έβγαλε επικίνδυνη σέντρα αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σωτήρια ο Βαρέλα.

 

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να επιτίθενται από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και στο 51΄έχασαν μια ακόμη ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν από τα δεξιά ο Πέλκας έβγαλε ωραία τον Σάκχοφ απέναντι από τον Κυριακίδη αλλά αυτός έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών.

Στο 62΄ο Δικέφαλος μπήκε μπροστά στο σκορ όταν ο Λέοβατς σέντραρε από τα αριστερά και ο Μυστακίδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μια καλή στιγμή λίγο αργότερα όταν στο 67΄ ο Πέλκας βρήκε ωραία τον Μυστακίδη αλλά ο Χαντάκιας την τελευταία στιγμή με προβολή έκοψε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Πέλκα που πατώντας άτσαλα στο χόρτο υπέστη διάστρεμμα και αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Κάνιας.

Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς όταν στο 86΄από τα αριστερά ο Λέοβατς γύρισε την μπάλα αλλά ο Μάτος δεν κατάφερε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Δείτε αναλυτικά τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (Λόπες 65΄), Μύγας (Κουτρομάνος 40΄), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (Λόπες 78΄), Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (Μαλεζάς 63΄), Κάμπος (Μυστακίδης 40΄), Πέλκας (Κάνιας 75΄), Αθανασιάδης.