Skip to main content

Συνεχίζονται οι περιπέτειες του Ελληνικού με την... Ακρόπολη

Το νέο πρόβλημα έχει να έχει να κάνει με τη φόρμουλα που αναζητείται για να ξεπερασθεί το ζήτημα με το ύψος των ουρανοξυστών

Νέα παρέμβαση μέσω της ιστοσελίδας της ετοιμάζει η Lamda Development, του ομίλου Λάτση, αναφορικά με το θέμα της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Της μεγαλύτερης επένδυσης που προγραμματίζεται να γίνει επί ελληνικού εδάφους, στο προσεχές μέλλον. Αν βεβαίως καταφέρει να ξεπεράσει τα κάθε είδους εμπόδια, που προβάλλονται και συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Αυτή τη φορά, όπως μαθαίνουμε, το πρόβλημα έχει να έχει να κάνει με τη φόρμουλα που αναζητείται για να ξεπερασθεί το ζήτημα με το ύψος των ουρανοξυστών, που προβλέπεται να χτιστούν εκεί. Ως γνωστόν, η αρχαιολογική υπηρεσία θέτει το εξής βέτο: Τα κτήρια δεν πρέπει να πρέπει να εμποδίζουν τη θέα από την Ακρόπολη προς τον Σαρωνικό. Ωστόσο, με βάση τις προδιαγραφές που έχει υλοποιηθεί ο διαγωνισμός για το Ελληνικό, τέτοια πρόβλεψη – απαγόρευση δεν υπάρχει. Συνεπώς, ο επενδυτής υποστηρίζει ότι ενημερώνεται εκ των υστέρων για ένα κρίσιμο θέμα, που ανατρέπει τον σχεδιασμό του.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία μπαίνει, τις δυο επόμενες εβδομάδες, η σύνταξη του απαραίτητου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), προκειμένου η επένδυση να ξεκινήσει να υλοποιείται, κάποια στιγμή. Μετά θα πάει στο ΣτΕ, προς έγκριση, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει και το τελευταίο σκαλοπάτι για ένα project το οποίο έχει μπλέξει για τα καλά στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Μια προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης με τον βασικό μέτοχο του ομίλου Λάτση. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προγραμματισθεί και κάποια συνάντηση κορυφής.