Skip to main content

Συνεχίζονται τα αντίποινα από Βούλγαρους οδηγούς στον Προμαχώνα

Στο ελληνικό έδαφος είναι ακινητοποιημένα 920 φορτηγά και 130 αυτοκίνητα, ενώ επί βουλγαρικού εδάφους 1000 φορτηγά και άλλα 200 ΙΧ επιβατικά.

Ανοιχτό κρατούν από την περασμένη Τρίτη οι Έλληνες αγρότες το τελωνείο του Προμαχώνα για όλα τα οχήματα, ωστόσο, Βούλγαροι οδηγοί έχουν κλείσει το δρόμο ως αντίποινα.

Το αποτέλεσμα από τον πολυήμερο αποκλεισμό του τελωνείου από τους αγρότες είχε ως αποτέλεσμα να οξυνθεί η κατάσταση ιδιαίτερα από τη Βουλγαρία. Έτσι Βούλγαροι οδηγοί έκλεισαν το τελωνείο από τη δική τους πλευρά.

Αυτή τη στιγμή στο ελληνικό έδαφος είναι ακινητοποιημένα 920 φορτηγά και άλλα 130 αυτοκίνητα, ενώ επί βουλγαρικού εδάφους βρίσκονται άλλα 1000 φορτηγά και άλλα 200 αυτοκίνητα.

Ο κόσμος περνάει με τα πόδια φορτωμένος αποσκευές από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, ενώ οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές εμφανίζονται αδιάλλακτοι και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Αντιμπλόκα υπάρχουν από τους Βούλγαρους και στα υπόλοιπα τελωνεία και συνοριακά περάσματα και δη σε Εξοχή, Νυμφαία και Ορμένιο.

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας στο τελωνειακό φυλάκιο του Προμαχώνα με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης απέβη άκαρπη.

Για το θέμα ήταν σε συνεχή επικοινωνία και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον Βούλγαρο ομόλογό του.