Skip to main content

Συνεχίζουν Μασούτης και Αποστολή να στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες

Με τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου της συνεργασίας θα έχουν διανεμηθεί πάνω από 800.000 γεύματα και θα έχουν στηριχθεί πάνω από 12.500 οικογένειες.

Συνεχίζεται η συνεργασία της «Μασούτης» και του φιλανανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή», για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Η «Αποστολή», είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει συσταθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον ανθρωπιστικό χώρο με δράσεις εθνικής και διεθνούς εμβέλειας και υλοποιείται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας.

Η συνεργασία της με τη «Μασούτης» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017, σκοπό έχει την υλοποίηση του κοινού Προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη». Κάθε μήνα η «Μασούτης» παραδίδει πακέτα με τρόφιμα στις εγκαταστάσεις της «Αποστολής» η οποία και φροντίζει να διανέμει αυτά σε πέντε, προς το παρόν, Μητροπόλεις.

Τα δέματα με τρόφιμα  της δράσης «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» διανέμονται από τις πέντε Ιερές Μητροπόλεις: Ορεστιάδα, Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων και Χαλκίδας. Οι Μητροπόλεις της κάθε περιοχής έχουν φροντίσει και έχουν διαθέσει ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου λαμβάνει μέρος κάθε μήνα η διανομή των δεμάτων προς τους δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγονται αποκλειστικά και μόνο με αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης που εφαρμόζει η ίδια η «Αποστολή». Με τη νέα χρονιά στόχος είναι να επεκταθεί η δράση και να ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμα περισσότερες Μητροπόλεις ανά την επικράτεια και να βοηθηθεί έμπρακτα ακόμα περισσότερο το φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής».

Υπολογίζεται ότι με τη συμπλήρωση του 1ου χρόνου της συνεργασίας «Μασούτη»-«Αποστολής» θα έχουν διανεμηθεί πάνω από 800.000 γεύματα και θα έχουν στηριχθεί περισσότερες από 12.500 ευάλωτες οικογένειες.

Η «Μασούτης», εκτός από την στρατηγική συνεργασία με την «Αποστολή», στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ενισχύει σε τακτική βάση, κοινωνικά παντοπωλεία δήμων, κοινωφελή ιδρύματα για παιδιά και ενήλικους, συσσίτια ενοριών, υποδομές υγείας (π.χ. φέτος εξοπλίσαμε με τον απαραίτητο υλικό ιατρικό εξοπλισμό 2 κέντρα υγείας, στο Αμύνταιο και στα Ν. Μουδανιά) και τέλος ανταποκρίνεται θετικά, στις διάφορες χορηγίες, μικρές ή μεγάλες, που δέχεται καθημερινά, ενώ, ειδικότερα  σε εορταστικές περιόδους, όπως η παρούσα, προσπαθεί να ανταποκρίνεται στα περισσότερα από τα αιτήματα για βοήθεια.