Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Η αδιαφορία και αδράνεια των υπευθύνων για εξεύρεση λύσης, μας αναγκάζει σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, αναφέρουν οι εργαζόμενοι,

Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, παρατείνοντας παράλληλα και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων, «η αδιαφορία και αδράνεια των υπευθύνων για εξεύρεση λύσης, μας αναγκάζει σε συνέχιση των κινητοποιήσεών μας». 

«Δυστυχώς με δηλώσεις και υποσχέσεις, ούτε φιάλη γάλα αγοράζεις για τα παιδιά σου», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών και του δώρου Πάσχα.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, σε περίπτωση που υπάρχει μία κίνηση καλής θέλησης για την καταβολή των δεδουλευμένων -έστω με την πληρωμή ενός μισθού- το Συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση των εργαζομένων.

«Διανύουμε διάστημα πέρα των δύο μηνών δίχως την κατ;αβολή των δεδουλευμένων μας με αποτέλεσμα στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση με σημαντικά προβλήματα ακόμη και διαβίωσης ενώ και οι ζημιές που υφιστάμεθα από την έλλειψη δυνατότητας καταβολής φόρων, ρυθμίσεων προς εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας κτλ τείνουν να γίνουν ανεπανόρθωτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν, τέλος, πως «επανειλημμένες φορές έχουν επιδείξει καλή θέληση και υπομονή με συνεχείς αναβολές των κινητοποιήσεων προς αποφυγή της ταλαιπωρίας της πόλης και του επιβατικού κοινού. Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν από αυτούς που έχουν την ευθύνη και την δυνατότητα να αποτρέψουν την εκ νέου ταλαιπωρία των πολιτών».