Skip to main content

Συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Η συνεδρίαση αφορά τη λήψη απόφασης σχετικά με το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης»).

Σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Ανταποκρινόμενο στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία διαβούλευσης του νέου σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης») καθώς και του οδικού χάρτη που έχει αποσταλεί στους Δήμους από την ΚΕΔΕ (ήδη το πρωί της Τετάρτης 02/05 συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών όπως και το Δ.Σ. της), το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεδριάζει εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης 02/05 με μόνο θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου.

Σημειωτέον ότι το σχέδιο νόμου περιήλθε στους Δήμους το βράδυ της Παρασκευής 27/04 ενώ η διαβούλευσή του θα διαρκέσει έως τις 14/05 ενώ έχει ήδη προγραμματισθεί τόσο το έκτακτο Δ.Σ και η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας όσο και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και το κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ με την ΕΝΠΕ».