Skip to main content

Συνέλαβαν διακινητές στη Θεσσαλονίκη για παράνομη έξοδο αλλοδαπών

Στη σύλληψη σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις τριών διακινητών που θα διευκόλυναν την έξοδο αλλοδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη δύο διακινητών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 25χρονη αλλοδαπή και 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών, σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν δύο οχήματα με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες, όπου επέβαιναν οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί. Τα οχήματα αυτά κινήθηκαν προς το Νομό Κιλκίς και στη συμβολή της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βεροίας, αστυνομικοί προέβησαν στη διαδικασία του ελέγχου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  οι δύο διακινητές, θα μετέφεραν τους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικού ποσού, σε παραμεθόριο περιοχή του Νομού Κιλκίς, απ’ όπου και θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ τα δύο οχήματα που διαπιστώθηκε ότι ήταν μισθωμένα από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, αποδόθηκαν στον νόμιμο αντιπρόσωπό της. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επίση, σε άλλη περίπτωση συνελήφθη διακινητής, ο οποίος αποπειράθηκε να διευκολύνει την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια. Εντός φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε, εντοπίστηκαν 16 αλλοδαποί, τους οποίους θα μετέφερε
σε παραμεθόριο περιοχή. Ο 59χονος εντοπίστηκε χθες  στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου.

Ειδικότερα, σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 59χρονος, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 16 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δύο  ανήλικοι, τους οποίους, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, θα μετέφερε έναντι χρηματικού ποσού, σε παραμεθόριο περιοχή του Νομού Κιλκίς, απ’ όπου και θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.