Skip to main content

Συνελήφθη 57χρονος για τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις

Ο 57χρονος που συνελήφθη χθες, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών και ποινή φυλάκισης έντεκα ετών και δέκα μηνών.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ένας 57χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Πρόκειται για τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, μία εκ των οποίων συγχωνευτική τριών αποφάσεων, εκδοθείσες από το Πενταμελές και Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών και 10 μηνών για τα αδικήματα της:

·    απάτης και πλαστογραφίας με χρήση,
·    ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, της πλαστογραφίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε χρήση πλαστού κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από Νοέμβριο του 2007,  
·    υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και κλοπής κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Νοεμβρίου 2009 και
·    υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ψευδή αναφορά στην Αρχή κατ’ εξακολούθηση πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2007.

Επίσης, σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.