Skip to main content

Συνελήφθησαν 2 Σέρβοι διαρρήκτες αυτοκινήτων στη Χαλκιδική

Πρόκειται για δύο υπηκόους Σερβίας ηλικίας 47 και 42 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στα πράσα πιάστηκαν δύο άτομα, τα οποία συνελήφθησαν την στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Σερβίας ηλικίας 47 και 42 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 42χρονος τη στιγμή που προσπαθούσε, με τη χρήση ειδικού κλειδιού - πασπαρτού, να παραβιάσει σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ σε κοντινή απόσταση ο 47χρονος να επιτηρεί το χώρο και συνελήφθησαν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραπάνω δράσης τους, επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ασύρματες συσκευές Bluetooth, μέσω των κινητών που διέθεταν.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο αποσκευών του αυτοκίνητου που είχαν, ιδιοκτησίας του 42χρονου και κατασχέθηκαν:

-10 ειδικά κλειδιά – πασπαρτού,
-χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα,
-πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (γαλλικά κλειδιά, μεταλλικός κόφτης, βαριοπούλα, κατσαβίδια κ.α.)
-και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.