Skip to main content

Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί που εξέδιδαν γυναίκες πρόσφυγες στη Μαλακάσα

Οι δράστες εξανάγκαζαν γυναίκες με τη χρήση βίας να εκδίδονται για λογαριασμό τους σε διαμέρισμα που διατηρούσαν παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων

Στη σύλληψη δύο Αφγανών που ανάγκαζαν γυναίκες πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα να εκδίδονται σε διαμέρισμα στην οδό Λιοσίων προχώρησε η αστυνομία μετά από συνεργασία της ΕΛΑΣ με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, έφτασε πληροφορία σχετικά με δύο αλλοδαπούς, που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μαλακάσας και δραστηριοποιούνται συστηματικά στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης μένουν στο συγκεκριμένο κέντρο.

Από την αξιολόγηση όλου του υλικού, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν στην κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία εκμετάλλευση δύο εγκατεστημένων στο Κέντρο γυναικών , μίας υπηκόου Αφγανιστάν και μίας Ιράν.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Συγκατηγορούμενος των συλληφθέντων, είναι και ένας 19χρονος, επίσης υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατ' εντολή των συλληφθέντων, ξυλοκόπησε έναν ομοεθνή τους, επειδή πίστευαν ότι «παρενοχλεί» τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες διακινούσαν και ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες στις οποίες παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.