Skip to main content

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Άνδρες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρεις διακινητές, που σκόπευαν να προωθήσουν στο Βελιγράδι 10 μετανάστες.

Δέκα μετανάστες, επτά άντρες και τρεις γυναίκες, σκόπευαν να προωθήσουν στο Βελιγράδι έναντι αμοιβής, τρεις αλλοδαποί, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 26, 28 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, για τα κατά περίσταση αδικήματα της Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης, Συμμετοχής και Ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και Διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες (25-01-2016), συνέλαβαν, σε παράλληλες επιχειρήσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους ανωτέρω δράστες.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος Αφγανός, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα, ως διευθύνων την οργάνωση, φρόντισε για την μεταφορά των αλλοδαπών σιδηροδρομικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη, συνοδεία των δύο ομοεθνών συνεργών του, όπου τους ανέμενε φορτηγό για την μεταφορά τους στο Βελιγράδι Σερβίας, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 1.300 ευρώ έκαστος, που θα κατέβαλλαν συγγενικά τους πρόσωπα μετά την άφιξη των αλλοδαπών στον προορισμό τους.

Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 23χρονου δράστη εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών ενώ δύο εκ των αλλοδαπών, υπήκοοι Ιράν, συνελήφθησαν διότι κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.