Skip to main content

Συνελήφθησαν τρεις επίδοξοι τρομοκράτες στη Γερμανία

Δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν σήμερα καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για υποστήριξη ενός φερόμενου ως ισλαμιστή μαχητή

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία μετά τη σύλληψη δύο ανδρών και μίας γυναίκας οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι ότι υποστήριζαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή και βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής εναντίον του κράτους, ανέφερε το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε σήμερα πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

To Focus ανέφερε πως οι ύποπτοι –από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών)– συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (χθες). Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο σαλαφιστής τον οποίο φέρεται να υποστήριζαν συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου και έχει προφυλακιστεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδίαζαν επίθεση με στόχο το στρατό ή την αστυνομία, ενώ άλλες πληροφορίες επισημαίνουν ότι στόχος ήταν η Καγκελαρία.