Skip to main content

Συνεργασία ΠΚΜ με ξενοδοχεία για προώθηση παραδοσιακών προϊόντων

Στόχος είναι τα προϊόντα μας να βρίσκονται στα ακριβά ράφια του εξωτερικού διότι εμείς διαθέτουμε ποιότητα, τόνισε ο Φάνης Παπάς

Τη συμβολή των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας ζητάει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας προκειμένου να προωθήσει τόσο τη μεσογειακή κουζίνα όσο και τα παραδοσιακά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η Περιφέρεια στοχεύει στην πολύ καλή ποιότητα των προϊόντων της, στην σωστή προβολή αυτών σε εκθέσεις στο εξωτερικό, στη συστηματική χρήση brand names. Τόνισε ότι η Περιφέρεια προωθεί επίσης σε συνεργασία με τις ξενοδοχειακές μονάδες τα προϊόντα ώστε να γίνουν γνωστά στους τουρίστες και να αναζητούν επώνυμα τα προϊόντα από τη μακεδονική γη.

Ο κ. Παπάς είπε ότι «προσπαθούμε να πείσουμε κυρίως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τη μακεδονική κουζίνα. Η γαστρονομία βοηθάει παρά πολύ στην προώθηση των προϊόντων και γνωρίζουν οι επισκέπτες τα προϊόντα μας. Στόχος μας είναι τα προϊόντα μας να είναι στα ακριβά ράφια του εξωτερικού, διότι εμείς έχουμε ποιότητα στα προϊόντα μας και όχι ποσότητα».

Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ως προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα προγράμματα για νέους αγρότες, δήλωσε ο κ. Παπάς.

Ο ίδιος είπε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καταθέσει στο σύνολο της χώρας το ένα τέταρτο των αιτήσεων για νέους γεωργούς και υπάρχει σχετική καμπάνια. Ο κ. Παπάς ζήτησε να μην μείνουν εκτός προγραμμάτων οι 1.133 επιλαχόντες νέοι γεωργοί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παράγει το 26,6% του ΑΕΠ του πρωτογενή τομέα και είναι λογικό να γίνει τον Σεπτέμβριο το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας στη Θεσσαλονίκη.