Skip to main content

Συνολικά 26 αποστολές εκτέλεσε μέσα σε μια ημέρα η Πολεμική Αεροπορία

Οι αποστολές αφορούσαν αεροπυρόσβεση, επιτήρηση περιοχών και αερομεταφορές ασθενών. Συνολικά τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 21 εξόδους.

Περισσότερες από 50 ώρες πτήσεως συμπλήρωσαν χθες τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας για αεροπυρόσβεση, επιτήρηση περιοχών και αερομεταφορές ασθενών.

Στις αποστολές αεροπυρόσβεσης περιλαμβάνονται:

-Η διάθεση 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL στην Αλβανία προκειμένου να συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στον Αυλώνα, ύστερα από σχετικό αίτημα της γειτονικής χώρας. Τα PZL, που σταθμεύουν στην Κέρκυρα, συμπλήρωσαν 5 ώρες πτήσεως.

-Η διάθεση ενός C-130 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη στη Λέσβο για να συνδράμουν στην κατάσβεση της εκεί εκδηλωθείσας πυρκαγιάς.

Συνολικά χθες τα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 21 εξόδους για να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί στην επικράτεια, συμπληρώνοντας 48,1 ώρες πτήσεως. Περαιτέρω 2 PZL πραγματοποίησαν αποστολές επιτήρησης σε Καλαμάτα και Λέσβο.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αεροσκάφη C-130 και C-27J μετέφεραν από τη Σαντορίνη, τη Χίο και την Κω εναν 33χρονο, ένα αγοράκι (νεογνό 5 ωρών) και έναν 15χρονο στην Αθήνα, καθώς έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης. Τα αεροσκάφη συμπλήρωσαν 4,6 ώρες πτήσεως. Η αερομεταφορά τους έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.