Skip to main content

Συνομιλία Τραμπ με τον πρόεδρο της Αιγύπτου για την κρίση με το Κατάρ

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θέλει να υπάρξει ενότητα στον Κόλπο, ωστόσο κατέστησε σαφές πως είναι ανάγκη το Κατάρ να βελτιώσει τη συμπεριφορά του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι συζήτησαν σχετικά με τη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ πολλών αραβικών κρατών και του Κατάρ και την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στον Κόλπο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης σήμερα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή ήταν η τέταρτη επαφή του Τραμπ με ηγέτες της περιοχής αφότου χώρες του Κόλπου διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ τη Δευτέρα, καθώς προσάπτουν στη Ντόχα ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία» και διατηρεί σχέσεις με το Ιράν.

Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών ο Τραμπ υπογράμμισε ότι θέλει να υπάρξει ενότητα στον Κόλπο, ωστόσο κατέστησε επίσης σαφές πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη το Κατάρ να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Τραμπ απέκτησε περισσότερη οικειότητα με ηγέτες κρατών του Κόλπου τον περασμένο μήνα, όταν συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.