Skip to main content

Συνωμοσιολογία και Grestay: Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Υπάρχει περίπτωση Grexit? Η πλευρά Τσίπρα, η πλευρά Μέρκελ και το σενάριο που τους βγάζει όλους.... νικητές. Γράφει ο Γιάννης Σαμσούρης

Του Γιάννη Σαμσούρη

Υπάρχει περίπτωση Grexit ? Oχι,Nein,Νο,Ηet, 没有, いいえ !!! Σε πόσες γλώσσες πρέπει να σας το γράψω!!! Οι λόγοι της σιγουριάς μου : Δεν το θέλει ούτε ο Τσίπρας ούτε η Μέρκελ. Γιατί; Ας  δούμε με ψυχραιμία τις 2 πλευρές.

Η πλευρά Τσίπρα: Από την αρχή της προκήρυξης του δημοψηφίσματος με την επιλογή του χρόνου, στο και 5 και με κλειστές τις Τράπεζες  με επιλογή της Κυβέρνησης, ώστε να ενοχοποιηθούν οι Ευρωπαίοι, στο θυμικό του Ελληναρά , με απασχολούσε έντονα η περίπτωση της κρυφή ατζέντας δραχμής, που πιθανά είχε ο Τσίπρας και οι 5 -6 «κολλημένοι» πρωτοκλασάτοι του Σύριζα του 3%.

Αυτό το θέμα λύθηκε με απόλυτο τρόπο το βράδυ της Κυριακής και το πρωινό της Δευτέρας. Ο «μάγος» Τσίπρας βάφτισε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ  και προκάλεσε σύσκεψη των Πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου: 

α)«έδεσε» τα χέρια του (για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ) στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το ευρώ.                                     
β)Εξασφάλισε ότι το κόστος υπογραφής του μνημονίου θα επιμεριστεί σε όλα τα κόμματα για να μη σας πω ότι αυτός θα πάρει το λιγότερο.                                                    
 γ) Δένει τα χέρια στους διάφορους Στρατουλαφαζάνηδες  βάζοντάς τους να συνομολογήσουν ότι το ΟΧΙ της Κυριακής έλεγε Ναι στην Ευρώπη και ΟΧΙ στην ρήξη, οπότε όταν έρθει το μνημόνιο στη βουλή αρνητική ψήφος =ρήξη με την θέληση του Λαού.                                                                                                                           
δ) Αφαιρεί από τους Ευρωπαίους και τη Μέρκελ το θέμα της αξιοπιστίας παρουσιάζοντας το έγγραφο με υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων σύσσωμης σχεδόν της Βουλής και με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν είχε στρατηγική την ρήξη, θα κρατούσε τον Μπαρουφάκη (το ΟΧΙ ήταν νίκη του μας πληροφόρησε!) για να εκνευρίσει ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους κάνοντας της Βαρουφίτσες να πανηγυρίζουν για τον Έλληνα τσολιά Υπουργό Οικονομικών, που «χαστούκισε» τον Σόιμπλε. Θα πήγαινε χθες στη σύνοδο με ένα πρόγραμμα γεμάτο προτάσεις για το εσωτερικό, το οποίο θα ήταν καταδικασμένο να το απορρίψουν οι εταίροι. Θα επέστρεφε πανηγυρικά στην Ελλάδα σαν τον πρώτο Έλληνα πολιτικό που «χαστούκισε» τη Μέρκελ , θα προκήρυσσε νέο δημοψήφισμα με στραμμένο τον λαό εναντίον της Ευρώπης και την επόμενη μέρα θα ήταν εδώ η ΔΡΑΧΜΗ. Η πολιτική καριέρα του Τσίπρα στο απόγειο! Για πόσο; Άγνωστο! Εύκολη πρόβλεψη με  έναν τόσο καλά εκπαιδευμένο Λαό στον Λαϊκισμό!


Η πλευρά Μέρκελ: Είναι δεδομένο ότι, για Γεωπολιτικούς λόγους,  για το φόβο μιας παγκόσμιας κρίσης, για να μη διαλυθεί το Ευρώ, για οποιονδήποτε λόγο θέλει να βάλει κάθε συνωμοσιολόγος, οι Ηγέτες του Κόσμου μας θέλουν μέσα στο Ευρώ.  Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα τηλέφωνα Ομπάμα και Πούτιν σε Μέρκελ και  Τσίπρα, τις δηλώσεις στήριξης της Ευρωπαϊκής μας πορείας των Υπουργών Οικονομικών Κίνας και Ιαπωνίας , τις δηλώσεις Ρέντσι και Ραχόι καθώς και τις πρωτοβουλίες του Ολάντ.                                         

Η Γερμανία και η Μέρκελ δε θα μπορούσαν να πάνε σε μια έξοδο της Ελλάδας χωρίς συμμαχίες, πάει και τελείωσε! Η Μέρκελ αδυνατεί να αναλάβει μόνη της  στις πλάτες της τις άγνωστες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, στις γεωπολιτικές ισορροπίες και το ευρώ μόνο και μόνο για να δείξει στο «διψασμένο για Ελληνικό αίμα» Γερμανικό λαό που τα τελευταία χρόνια «εκπαιδεύεται» κατάλληλα από τον κίτρινο τύπο της Γερμανίας.

Εάν είχε αποφασίσει να πάρει το «κεφάλι» των απείθαρχων  Ελλήνων σιγά μην έτρεχε σε συναντήσεις με το Ολάντ  τον Γιούγκερ και τον Τσίπρα. Θα περίμενε την πρόταση της Ελλάδας θα έβαζε τον Σόιμπλε και τους «δορυφόρους» του να το αποδημήσουν και να δείξουν την πόρτα της  έξοδου στην Ελλάδα.       

 Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει μέσα στο ευρώ αλλά πώς; Τα προβλήματα είναι  δύο για τη Μέρκελ:                                                                                                                        

α) Το μείζον στο εξωτερικό : Τι θα εκλάβουν οι λαοί  σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γαλλία και πολλές άλλες χώρες. β) Το έλασσον στο εσωτερικό : Πώς θα πουληθεί στον «αφηνιασμένο» προτεσταντικό λαό της Γερμανίας;          

                                                                               
Άρα η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ με ένα «βαρύ» πρόγραμμα που θα εκτιμηθεί από τους Ευρωπαίους χειρότερο από το αυτό που είχε παρουσιάσει ο Γιούνκερ και στην Ελλάδα θα μπορεί ο Τσίπρας να το «πουλήσει» καλύτερο από αυτό που είχε παρουσιάσει ο Γιούνκερ . Αδύνατο; Τίποτα δεν είναι αδύνατο για τους «γραφειοκράτες» των Βρυξελλών.                                                                                                                                                     

Η στρατηγική απλή και πολλές φορές δοκιμασμένη στις «απίθανες» ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τεχνητή κρίση (Οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνονται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο).

Το σκηνικό ξεκίνησε να στήνεται από το «αγωνιώδες» τηλεφώνημα του Ολάντ  στον Τσίπρα. (Αν  πιστεύει κανείς ότι έγινε εν αγνοία της Μέρκελ είναι βαθιά νυχτωμένος).

Η συνάντηση της Δευτέρας Μέρκελ και Όλαντ  είχε θέμα όχι το Grexit αλλά το GreStay.  

Η συνάντηση των τριών με τον Τσίπρα είχε ακριβώς το ίδιο θέμα: την στρατηγική για το  GreStay.

Όταν έκανα ένα σεμινάριο για τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕΔΕ, ο εκπαιδευτής μας κύριος Νίκος Μπαζιώνης μάς τόνιζε με κάθε ευκαιρία πως οι καλύτερες συμφωνίες είναι οι συμφωνίες win-win. Ποιος να πίστευε ότι θα βλέπαμε μια τέτοια συμφωνία...

Όλοι νικητές :

Νικητής η Μέρκελ :Κρατά ενωμένο το Ευρώ, βάζει τους Έλληνες σε νέο μνημόνιο, στέλνει μήνυμα ανά την Ευρώπη  στους διάφορους Ποδέμους ότι αυτά δεν περνάν εδώ και βγαίνει ενισχυμένη στο εσωτερικό της.
Νικητής ο Ολάντ : Αναδεικνύει την Γαλλία  σε εσωτερικό και εξωτερικό σαν ισότιμη δύναμη με την Γερμανία μιας και κατόπιν ενεργειών του η Ευρώπη μένει ενωμένη
Νικητής ο Γιούνκερ : Δεν είμαι πρόεδρος για να κάνω τον «ταχυδρόμο» της Μέρκελ, αλλά με την προσεκτικά ισορροπημένη πολιτική μου κατάφερα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους Έλληνες και Γερμανοί και να κρατήσω την Ευρώπη Ενωμένη
Νικητής ο Ρέντσι :Πιέσαμε και κρατήσαμε ενωμένη την Ευρώπη και την «σπρώξαμε» σε αναπτυξιακή στροφή.
Νικητής ο Ραχόι :Δεν περνάν «μαγκιές» θα πει στο λαό του και προσέξτε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές ,η Ελλάδα στο τσακ την γλίτωσε.
Νικητής ο Ομπάμα : Θέλαμε την Ελλάδα στο ευρώ και το πετύχαμε. Όταν κάτι θέλει η Αμερική πάντα το πετυχαίνει.
Νικητής ο Τσίπρας !! Αυτός και αν θα είναι νικητής!

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και αφού έχει στείλει στους  ψυχιάτρους τον μισό Ελληνικό πληθυσμό, θα απευθύνει διάγγελμα στον περήφανο Ελληνικό λαό , στο οποίο θα λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι : «έσωσα την Ελλάδα από την χρεοκοπία, υπέγραψα μνημόνιο γιατί μου το ζητήσατε εσείς και η αντιπολίτευση, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το εφαρμόσουμε σε δύο χρόνια μιας και εκλεχτήκαμε με προοπτική τετραετίας».

Τα κέρδη του:
-    Θα χρεώσει το μνημόνιο στο 63% του Ελληνικού λαού  που ψήφισε ΟΧΙ στην ρήξη και το 37% του Ελληνικού λαού που ψήφισε Ναι στο ευρώ.  (Όλοι λοιπόν μούγκα στην στρούγκα, εσείς το ζητήσατε με την ψήφο σας!)
-    Όσους από το ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσουν να παν κόντρα στην εντολή του Ελληνικού λαού και να ψηφίσουν ΟΧΙ στη βουλή θα τους «παραδώσει» στο έλεος του κόσμου.
-    Αν παρελπίδα  χάσει τη δεδηλωμένη (η βουλευτική έδρα είναι γλυκιά)   άμεσα εκλογές (πριν αρχίσουν οι επιπτώσεις του μνημονίου) για να βγει ενισχυμένος και χωρίς αριστερά βαρίδια.
-    Θα μοιράσει ελπίδα στον λαό ότι σε δυο χρόνια έρχεται η Θεσσαλονίκη.
-    Θα επιμερίσει πολιτικό κόστος του μνημονίου στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
-    Και αν κάνει διαθρωτικές αλλαγές που τόσο πιέζουν οι Ευρωπαίοι θα γίνει κυρίαρχος της Ελληνικής πολιτικής σκηνής για πολλά χρόνια μιας και θα χάσει λίγες ψήφους από τα ιδεοληπτικά αριστερά άκρα και θα κερδίσει πολλές από το μεταρρυθμιστικό κέντρο.  
Πού στηρίζομαι και τα λέω αυτά : στα δύο διαχρονικά (αιώνες τώρα που λέει και ο δάσκαλος Μπαζιώνης) χαρακτηριστικά του Ελληνικού Λαού : Ευήκοα ώτα στον λαϊκισμό και μνήμη χρυσόψαρου! Μασούν οι Κατσίκες ταραμά; Φτύνουν και το κουκούτσι κύριε Τσίπρα . Το κακό όμως είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγες κατσίκες και πολλά πρόβατα!


ΥΓ 1: Στο ερώτημα αν είμαι 100% σίγουρος για την συνωμοσιολογική προσέγγιση της κατάστασης, θα σας απαντήσω με την απάντηση που έδωσε ο Βαρουφάκης, όταν τον ρώτησαν αν είναι σίγουρος ότι δε θα έχουμε Capital Control την Δευτέρα, «όσο είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος». Ο νοών νοείτω!                                                                                                                             

ΥΓ 2: Να θυμίσω σε όλους ποιος είναι ο ορισμός του οικονομολόγου. Σύμφωνα λοιπόν με την παγκόσμια επιστημονική άποψη , οικονομολόγος είναι αυτός που θα σου εξηγήσει αύριο, τους λόγους που δεν έγιναν σήμερα αυτά που δεν έγιναν χθες.                
ΥΓ 3: Για το Grexit μίλησα όχι για Grexident

*Ο Γιάννης Σαμσούρης είναι στέλεχος επιχειρήσεων και ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι στην Α΄Θεσσαλονίκης.