Skip to main content

Συντακτική Συνέλευση Βενεζουέλας: Αισχρές οι απειλές Τραμπ

Η Συντακτική Συνέλευση θα ενεργήσει για να συντροφεύσει τον πρόεδρο Μαδούρο στην άμυνα της χώρας, τόνισε η πρόεδρος του σώματος.

συμπαράστασή της στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενώπιον των «αισχρών απειλών» που διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε σήμερα η Συντακτική Συνέλευση της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας της Νότιας Αμερικής.

«Απορρίπτουμε τις άνανδρες, προκλητικές και αισχρές απειλές» του Τραμπ εναντίον της «ιερής εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας» έγραψε η πρόεδρος του σώματος, Ντέλσι Ροντρίγκες στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η Συντακτική Συνέλευση «θα ενεργήσει για να συντροφεύσει» τον πρόεδρο Μαδούρο «στην άμυνα» της χώρας, συμπλήρωσε η ίδια.

Στο μεταξύ, η εμπορική ένωση κρατών της Νότιας Αμερικής Mercosur απορρίπτει το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη Βενεζουέλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι τα μόνα αποδεκτά μέσα για την προώθηση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα.