Skip to main content

Σύντομα ο διαγωνισμός για υπογειοποίηση των κάδων στον δ. Θεσσαλονίκης

Έως την άνοιξη του 2018 θα υπάρξει ανάδοχος του έργου υπογειοποίησης 80 κάδων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τον γγ του δήμου.

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να βγει στον αέρα εκ νέου ο διεθνής διαγωνισμός για την υπογειοποίηση 80 κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως εκτιμά ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς στην αρμοδιότητα του οποίου είναι ο τομέας Καθαριότητας, έως την άνοιξη του 2018 θα υπάρξει ανάδοχος του έργου για την υλοποίησή του.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποίησε ο κ. Ψαρράς, στο περιθώριο ημερίδας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που διορεγανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης από σήμερα έως την Κυριακή.

Την σημαντικότητα της υπογειοποίησης των κάδων στην ανακύκλωση επισήμανε από την πλευρά του και ο διευθυντής Marketing Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, υπεύθυνος για τους ΟΤΑ Δημήτρης Παπασωτηρίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, «μεγάλο αποτέλεσμα στα ποσοστά της ανακύκλωσης θα φανεί και όταν προχωρήσει η υπογειοποίηση των κάδων στο κέντρο. Τότε θα έχουμε και τις ποσότητες που αφαιρούνται από τους κλαδους από τους γυρολόγους και θα δείξει πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κ. Παπασωτηρίου ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση μεταξύ όλων των δήμων της Ελλάδας. «Είναι ένας δήμος που συνεχώς βελτιώνει τις προσπάθειές του και τα αποτελέσματά του. Εμείς είμαστε δίπλα του και το επόμενο διάστημα είναι υπό παράδοση δύο νέα οχήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης», τόνισε ο κ. Παπασωτηρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο γενικός γραμματέας παρουσίασε τις δράσεις και τις προτεραιότητες στο Τοπικό Σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Οπως σημείωσε ο κ. Ψαρράς, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να εκσυχρονιστεί το σύστημα προσωρινής αποθήκευσης συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χωροθέτηση των κάδων καθώς και η συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά τους. Σύντομα όπως ανακοίνωσε θα προχωρήσει και η κομποστοποίηση στον δήμο Θεσσαλονίκης.