Skip to main content

Συντονιστικό Ιερισσού: Αποικιοκρατική η νοοτροπία της Eldorado Gold

Η καναδική εταιρεία «κλιμακώνει τις τελευταίες μέρες την πίεση της», τονίζει το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.

Αποικιοκρατική και εκβιαστική νοοτροπία καταλογίζει στην καναδική εξορυκτική εταιρεία Eldorado Gold, μητρική της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού, με σημερινή ανακοίνωσή του.

'Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η καναδική εταιρεία «κλιμακώνει τις τελευταίες μέρες την πίεση προς την κυβέρνηση, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία και παρά το γεγονός ότι για χρόνια ισχυρίζεται ότι το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο, παραδέχεται ότι δεν έχει λάβει όλες τις σχετικές άδειες».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι το ερώτημα είναι τώρα «αν οι θεσμοί που θα έπρεπε να υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον -όπως η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη- θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς».

Μάλιστα, η Επιτροπή Αγώνα Νέων Ρόδων και το Συντονιστικό Ιερισσού προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο καναδικό προξενείο, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, «ενάντια στην Eldorado Gold που παρανομεί και εκβιάζει».