Skip to main content

Συρία: 28 νεκροί από τις εκρήξεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Χάμα

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δυνάμεις αυτές «δεν είχαν κανέναν στρατιωτικό σύμβουλο σε αυτό το αεροδρόμιο και ούτε υπήρχαν δυνάμεις του Ιράν»

Την τελευταία τους πνοή άφησαν τουλάχιστον 28 Σύροι φιλοκαθεστωτικοί μαχητές από τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την Παρασκευή συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χάμα της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά το Παρατηρητήριο, μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να υπάρχουν και ξένοι, λόγω της παρουσίας στη βάση αυτή μαχητών από τη λιβανική Χεζμπολάχ και το Ιράν - δύο περιφερειακοί σύμμαχοι της Δαμασκού.

Ωστόσο κέντρο κοινών επιχειρήσεων των περιφερειακών δυνάμεων, συμμάχων που προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, απορρίπτει την εκδοχή αυτή, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από στρατιωτικό μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δυνάμεις αυτές «δεν είχαν κανέναν στρατιωτικό σύμβουλο σε αυτό το αεροδρόμιο και ούτε υπήρχαν εκεί ή αλλού δυνάμεις του Ιράν».

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκες όπλων και καυσίμων του αεροδρομίου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που έκανε λόγο για πιθανή τεχνική δυσλειτουργία