Skip to main content

Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της Ντούμα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Ντούμα.

Τον πλήρη έλεγχο της Ανατολικής Γούτα ανέκτησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις καθώς σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα έπεσε και η Ντούμα, η τελευταία πόλη που κατείχαν οι αντάρτες.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Ντούμα και κατά συνέπεια όλη την Ανατολική Γούτα.

Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ. Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Γιούρι Γεφτουσένκο, μίλησε για ένα «ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία της Συρίας».

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται στην πόλη Ντούμα

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται σήμερα στην πόλη Ντούμα της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. "Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη", ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.