Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιοί στοχοποίησαν την πρόεδρο των εργαζομένων της ΠΚΜ

Τοπικό μπλογκ την έβαλε στο στόχαστρο κατηγορώντας την πως «τάσσεται υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στα 'Σκόπια'», καταγγέλλει το κόμμα

Θύμα στοχοποίησης μέσω ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων έπεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Έφη Παπαλεξίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Το κόμμα αποδίδει το συμβάν που καταγγέλλει στο ότι η κα. Παπαλεξίου «"τόλμησε" να εκφράσει την προσωπική της άποψη για το Μακεδονικό».

Έτσι, εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «με αφορμή την υπογραφή της σε κείμενο με τίτλο "μιλάμε την ίδια γλώσσα", με το οποίο καταδικάζεται το κλίμα εθνικιστικής μισαλλοδοξίας του τελευταίου διαστήματος, τοπικό ιστολόγιο (μπλογκ), την έβαλε στο στόχαστρο κατηγορώντας την πως "τάσσεται υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στα 'Σκόπια'"». «Η εν λόγω ανάρτηση αναπαράχθηκε ταχύτατα από ιστολόγια παρόμοιου ιδεολογικού περιεχομένου με αποτέλεσμα η κ. Παπαλεξίου να δεχτεί πλήθος οχλήσεων από ακροδεξιά στοιχεία», αναφέρει το κόμμα.

Καταδικάζει, δε, το κλίμα τρομοκρατίας και τη στοχοποίηση προσώπων «που επιχειρείται από την ακροδεξιά», εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τονίζει πως «το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο για όλους και όλες, όσοι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα».

Αιχμές κατά συνδικαλιστικών φορέων

«Επισημαίνοντας τη μέχρι τώρα σιωπή του συνδικαλιστικού κινήματος, ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ, την ΕΔΟΘ, το ΕΚΘ, τη ΓΣΕΕ και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να καταδικάσουν άμεσα το γεγονός και να λάβουν σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των εργαζομένων ανδρών και γυναικών να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς να κινδυνεύουν από διάφορους "αυτόκλητους σωτήρες της πατρίδος". Γιατί η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υποχρέωσή μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.