Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η δολοφονία Φύσσα αποκάλυψε την εγκληματική ταυτότητα της Χ.Α.

Η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών αποτελεί αναγκαίο βήμα για την δικαίωση του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού, τονίζει η ανακοίνωση

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο του 2013, αποκάλυψε στην ελληνική κοινωνία την εγκληματική ταυτότητα των απόγονων του Χίτλερ, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επέτειο τεσσάρων χρόνων.

Στο πρόσωπο του νεαρού καλλιτέχνη από το Κερατσίνι, η Χρυσή Αυγή αντίκρισε τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς για κοινωνική δικαιοσύνη, γι’ αυτό και επέλεξε να τον εξοντώσει.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα καθίσταται αναγκαία για τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης. Το καθήκον αυτό δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον για μια κοινωνία με δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Η κοινωνία απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης της Χ.Α. χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ολιγωρίες. Η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και των άλλων εγκλημάτων της Χ.Α. αποτελεί αναγκαίο βήμα για την δικαίωση του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού.