Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει η ΝΔ στις καταγγελίες Μαρτίνη

Όσο κι αν σιωπούν, όμως, να είναι βέβαιοι ότι όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, αναφέρει.

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά από τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις καταγγελίες που διατύπωσε σε σημερινή συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, αναφορικά με το σκάνδαλο που αφορά στο νοσοκομείο, ενώ κάνει λόγο για σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο κι αν σιωπούν, όμως, να είναι βέβαιοι ότι όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του "Ερρίκος Ντυνάν"».
 
Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «στη σημερινή συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του "Ερρίκος Ντυνάν" προβαίνει σε μια σειρά καταγγελιών, για σωρεία σκανδαλωδών μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στο ξεπούλημα του νοσοκομείου», αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:
«Παρόλα αυτά, κ. Μητσοτάκης, αλλά και όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να σιωπούν, παρότι οι καταγγελίες αφήνουν έκθετους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους δύο σημερινούς Αντιπροέδρους της ΝΔ, 'Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ».