Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis

Tο παλιό πολιτικό σύστημα μεταχειρίστηκε τον κρίσιμο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της Novartis ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και επιτίθεται στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας τις αιτιάσεις περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση αστείες και προσβλητικές για τον θεσμό.

Κατηγορεί το «παλιό πολιτικό σύστημα» ότι «μεταχειρίστηκε τον κρίσιμο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας ως πεδίο για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, με αντίτιμο μίζες που ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ζημία που προκλήθηκε δεν αφορά μόνο την χώρα μας αλλά και πολλές ακόμα χώρες, «καθώς οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν κι άλλες χώρες, αφού η Ελλάδα θεωρείται χώρα αναφοράς».

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και αφορά πολλές ακόμα χώρες, «συνεπώς οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι αν μη τι άλλο αστείες αλλά και προσβλητικές για τον θεσμό της Δικαιοσύνης».