Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να μας ενημερώσει η ΝΔ για τη θέση της για τη διαπραγμάτευση

Για ασυμφωνία στο εσωτερικό της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας την άποψη του κ. Κικίλια που μίλησε για προσποιητή καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση.

Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τη θέση της σε σχέση με τις απαιτήσεις των «ακραίων κύκλων των δανειστών», καλεί τη ΝΔ το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη διαπραγμάτευση.

«Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ισχυριζόμενος μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει στους δανειστές "μεταρρυθμίσεις". Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ισχυρίστηκε στον Real FM πως η κυβέρνηση έχει «ήδη συμφωνήσει» στη διαπραγμάτευση και η καθυστέρηση είναι προσποιητή», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Τελικά τί από τα δύο ισχύει; Πρόκειται για "ιδεοληψίες" της κυβέρνησης που καθυστερούν την αξιολόγηση ή πρόκειται για "θέατρο" αφού έχουν όλα ήδη συμφωνηθεί; Όταν αποφασίσουν, ας μας ενημερώσουν. Καλό θα είναι επίσης, να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τις απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών».