Skip to main content

Κ. Μακεδονία:Σύσκεψη Εργασίας Περιφέρειας με Περιφερειακό Επιμελητήριο

Οι δύο πλευρές με επικεφαλής τους Τζιτζικώστα - Ζορπίδη συζήτησαν για τα θέματα που μπορούν να προωθήσουν από κοινού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα

Η πρώτη σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε το μεσημέρι στην έδρα της ΠΚΜ. Στη διάρκεια της οι δύο πλευρές, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Μιχάλη Ζορπίδη έκαναν μία πρώτη συζήτηση για τα θέματα που μπορούν να προωθήσουν από κοινού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση μίας κοινής Ομάδας Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των δύο φορέων, που θα εξετάσει και θα καταλήξει στα συγκεκριμένα πεδία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες και κοινός προγραμματισμός. Η πρώτη απόφαση που ελήφθη αφορά την διατύπωση κοινού αιτήματος προς το αρμόδιο υπουργείο ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης και τα Επιμελητήρια. Επίσης, συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα, όπως η παροχή στέγης και υποστήριξης από την ΠΚΜ στο Συμβούλιο αλλά και οι προτάσεις των Επιμελητηρίων για θέματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση από πλευρά του ΠΕΣΚΜ συμμετείχε ο Αν. Καπνοπώλης (Πρόεδρος Β.Ε.Θ.) ο Χρ. Μέγκλας (πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών), ο Ι. Κουφίδης (Χαλκιδικής), Ηλ. Χατζηχριστοδούλου (Πιερίας), Ιορδ. Τσώτσος (Πέλλας) και από πλευράς ΠΚΜ ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γιουτίκας και οι συνεργάτες του περιφερειάρχη Κων. Μπέφας και Θοδ. Μητράκας.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο των νέων φορέων, οι Περιφέρειες και τα Π.Ε.Σ. συνεργάζονται για όλα τα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.    

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ.Κ.Μ. και Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρώτη σύσκεψη, δηλώνοντας βέβαιος ότι πρόκειται μόνο για την αρχή μίας άψογης συνεργασίας. «Εργαζόμαστε και οι δύο φορείς για τον ίδιο στόχο, ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή μας. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά και χαίρομαι γιατί ο κ. Τζιτζικώστα, καθώς προέρχεται και από τον χώρο μας, αυτόν των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατανοεί τα προβλήματα μας», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.