Skip to main content

Σύσκεψη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις Σέρρες

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει ένας απολογισμός του περσινού έργου και στη συνέχεια να σχεδιαστεί αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα.

Σύσκεψη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πραγματοποιήθηκε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Χατζηβρέττα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει ένας απολογισμός του περσινού έργου και στη συνέχεια να σχεδιαστεί αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα, με στόχο την καλύτερη δυνατή κατανομή του και την μικρότερη δυνατή όχληση από τα κουνούπια για τους κατοίκους  της περιοχής.  Για ακόμη μία χρονιά το πρόγραμμα καταπολέμησης υλοποιείται σε κεντρικό επίπεδο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Σερρών από την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. (Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών) και τους τέσσερις δήμους (Σερρών, Εμμανουήλ Παπά, Ηράκλειας και Σιντικής) που συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλής Κουρτίδης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, εκπρόσωποι της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. και εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. που διαχειρίζονται το αντικείμενο των κουνουπιών, καθώς και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών που έχουν αναλάβει το έργο της  επίγειας και εναέριας καταπολέμησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των υπευθύνων, ώστε να μην υπάρχουν αλληλοκαλύψεις και να γίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση. «Στόχος μας και φέτος είναι να διαφυλάξουμε πλήρως τη δημόσια υγεία και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση από τα κουνούπια για τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών», δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χατζηβρέττας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και φέτος η άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους δήμους, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλής Κουρτίδης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πολύ καλά αποτελέσματα πανελλαδικά στο θέμα της αντιμετώπισης των κουνουπιών.

Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης, σήμερα πραγματοποιείται νέα συνάντηση στα γραφεία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ., όπου οι εκπρόσωποι των αναδόχων μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, θα συζητήσουν εκτενώς για το σχέδιο παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.