Skip to main content

Τι ειπώθηκε σε κλειστή σύσκεψη για τον ΟΑΣΘ υπό τον Σπίρτζη

Η συνάντηση ήταν κλειστή και έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο πρωθυπουργικό γραφείο χωρίς την Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία απουσίαζε στην Αθήνα

Ιγκόγνιτο επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών. Ο Χρήστος Σπίρτζης ήρθε στην πόλη προκειμένου να προεδρεύσει κομματικής σύσκεψης για το θέμα του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» η σύσκεψη έγινε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, στο Διοικητήριο, στο χώρο όπου εδρεύει το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου. Στη σύσκεψη η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε μετείχαν στελέχη από τις δύο Νομαρχιακές Επιτροπές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους συντονιστές τους, τον Δημήτρη Δημητριάδη στην Α’ και τον Χρήστο Ρώσσιο στη Β’. Μετείχε επίσης ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν στον κ. Σπίρτζη την πρότασή τους για τη συγκρότηση ενός νέου, δημόσιου φορέα ο οποίος θα αναλάβει το έργο των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. Ο φορέας δεν θα είναι κατ’ ανάγκη κρατικός. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν και άλλοι φορείς και οργανισμοί, όπως για παράδειγμα οι δήμοι. Σε αυτόν θα περάσει αρχικά το έργο της δημόσιας συγκοινωνίας με αστικά λεωφορεία, αλλά στη συνέχεια θα αναλάβει και τη λειτουργία του μετρό και ενδεχομένως και της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας για την οποία έχει ήδη αναλάβει να εκπονήσει σχετική μελέτη η Εγνατία Οδός Α.Ε. Εάν το σχέδιο αυτό δεν προχωρήσει τότε το 2019 θα πρέπει, βάσει της κοινοτικής οδηγίας να γίνει δημόσιος διαγωνισμός για την εκχώρηση του έργου της αστικής συγκοινωνίας στην Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ούτε στα κομματικά στελέχη, σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει με τον ΟΑΣΘ. Ο κ. Σπίρτζης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και φάνηκε να τις συμμερίζεται. Ο υπουργός είπε ότι το επόμενο διάστημα, λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές, η συνάντηση θα επαναληφθεί. Στόχος είναι η κυβέρνηση να παρουσιάσει τις τελικές αποφάσεις της για τον ΟΑΣΘ μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017.

Στη συνάντηση δεν παρέστη η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου επειδή απουσίαζε στην Αθήνα.