Skip to main content

Σύσκεψη κορυφής στην Εγνατία Οδό - Καθυστερούν τα νέα διόδια

Ο υπουργός Υποδομών και η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Σύσκεψη για τα πολλά εκκρεμή θέματα παραχώρησης της Εγνατίας Οδού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και της προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, οι επικεφαλής του Υπουργείου, του ΤΑΙΠΕΔ και της Ε.Ο.Α.Ε., θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν, στην έδρα της Εταιρείας, τα ζητήματα που αφορούν στο διαγωνισμό παραχώρησης του οδικού άξονα, διαδικασίας που παίρνει τη μία μετά την άλλη, τις αναβολές, παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Η Voria.gr, καλά πληροφορημένη, έγραφε ότι η υπόθεση της παραχώρησης «κολλάει» σε τεχνικά και πρακτικά εμπόδια, όπως και στις διαφορετικές θέσεις και απόψεις των υπουργών Υποδομών και Οικονομικών κυρίων Σπίρτζη και Τσακαλώτου.

Έτσι, παρά τα όσα είχαν δημοσιεύσει ορισμένα ΜΜΕ, ότι προστίθενται ως τέλος Αυγούστου, στο δίκτυο των σταθμών διοδίων, τέσσερις νέοι μετωπικοί σταθμοί που είναι κατασκευασμένοι και έτοιμοι, αποδεικνύεται , όπως είχε έγκαιρα ενημερώσει η Voria (δείτε εδώ) ότι κωλυσιεργία συνεχίζει να υπάρχει, αφού ακόμη οι ανωτέρω δύο υπουργοί δεν υπέγραψαν την ΚΥΑ για τον ορισμό της τιμής των διοδίων στους σταθμούς Παμβώτιδας, Ιεροπηγής, Μέστης και Ευζώνων.

Οπωσδήποτε το λιγότερο που μπορεί να λεχθεί είναι ότι η συνάντηση της επόμενης Παρασκευής είναι απολύτως απαραίτητη, αφού πλησιάζει ο χρόνος της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τότε, θα αρχίσουν άπαντες να τρέχουν και να αναζητούν πυροσβεστικές λύσεις της τελευταίας στιγμής, όπως είχε γίνει και πριν λίγους μήνες, με την δεύτερη αξιολόγηση.