Skip to main content

Η προϋπηρεσία στην πισίνα του... μπαμπά και τα μηνύματα του Πάνου

Η υποαπασχόληση στην Ελλάδα, η απέλαση Ρώσων διπλωματών και η επίσκεψη του Ερντογάν στη Βάρνα όπως τη μετέδωσαν τα βουλγαριά Μέσα.

Οι 83 στις 100 επιχειρήσεις της χώρας απασχολούν μόλις 1,3 άτομα η καθεμία! Μ’ αυτήν την επιχειρηματικότητα τι είδους ανάπτυξη να αναμένουμε; Με την υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχει γονατίσει ο ιδιωτικός τομέας και φυσικά ελάχιστες προσλήψεις γίνονται, κι αυτές με υποαπασχόληση.

Το χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr (δείτε εδώ) σπάει κόκαλα. Προσελήφθη στο δημόσιο ως μηχανικός, έχοντας την απαραίτητη προϋπηρεσία στην… πισίνα του πατέρα της. Αυτό ήταν αρκετό, παρόλο που έπρεπε να υπάρχει και συστατική επιστολή από τον εργοδότη-πατέρα της. Με το παραπάνω ως δεδικασμένο, κι εγώ που βοηθάω τη μάνα μου στην κουζίνα, μπορώ τώρα να προσληφθώ ως μάγειρας με την προϋπηρεσία που έχω.

Άλα τις… Μπήκαν και τα Σκόπια στην χορεία των μεγάλων κρατών. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αλληλεγγύη της χώρας προς την Βρετανία, και αποφάσισε να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη από την αντιπροσωπεία της ρωσικής ομοσπονδίας.

Και τι φαντάζεστε, θα υστερούσαν οι Αλβανοί στην επίδειξη δυτικοφροσύνης; [σαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, κάτι τις]. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Ρώσους διπλωμάτες καθώς η δραστηριότητά τους δεν είναι σύμφωνη με το διπλωματικό καθεστώς. Φυσιολογική εξέλιξη, καθότι Αλβανοί και Σκοπιανοί είναι πιστοί τηρητές των κανόνων διεθνούς δικαίου, μέχρι κεραίας.

Παραλειπόμενα του βουλγαρικού Τύπου, από την επίσκεψη Ερντογάν στην Βάρνα. Υπήρξαν διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν, με την παρουσία του στη Σύνοδο. Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αναρτήθηκε και πανό που έγραφε "Ερντογάν είσαι ανεπιθύμητος".

Βουλγαρική εφημερίδα ερεύνησε τον λόγο για τον οποίο ο Ερντογάν μετέβη με δύο αεροπλάνα. Επειδή φοβάται πως θα τον δηλητηριάσουν στα ταξίδια του, μεταφέρει και ειδική ομάδα δοκιμαστών φαγητών. Η πρώτη δουλειά αυτής της ομάδας είναι να δοκιμάζουν πρώτοι αυτοί τα φαγητά που θα φάει ο Ερντογάν. Δεν αναφέρεται ποσοστό απωλειών.

Η Βαρκελώνη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου [και όχι το κουτί της Πανδώρας, βρε απαίδευτοι] και έφτασε ο άνεμος μέχρι την Αλβανία. Ο Άρμπεν Τσένι, εκπρόσωπος της περιφέρειας Σκόδρα, είπε ότι μπορεί να αποκτήσει αυτονομία, μια και η περιοχή έχει πόρους και μπορεί να λειτουργήσει άνετα. Έχει 3 υδροηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται στην περιοχή, έχει την καλύτερη παραλία στην Αλβανία, την Βελιπόιε και τη μεγαλύτερη λίμνη στα Βαλκάνια.

Και όλα αυτά, επειδή «ο πρωθυπουργός Ράμα δεν ασχολείται με εμάς», πρόσθεσε ο Τσένι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρίξει και την κυβέρνηση για να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος "Μακεδονία" από τα Σκόπια, άφησε ο Πάνος Καμμένος, λέει η είδηση. «Θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε με οποιονδήποτε τρόπο την ονοματοδοσία του όρου "Μακεδονία"», ανέφερε χαρακτηριστικά

Με δεδομένο ότι Καμμένος δεν εγκαταλείπει με τίποτε το υπουργείο του [πού θα το ξαναβρεί;] σημαίνει ότι ο Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως δεν θα υπογραφεί συμφωνία. Κάτι είναι κι αυτό.