Skip to main content

Συζητώντας για το Σινεμά με τους γείτονες: Η περίπτωση της Ρουμανίας

Η πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΚ θέτει επί τάπητος την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα ευρωπαϊκές χώρες

Για «το σινεμά με τους Γείτονες» συζητά η Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και θέτει επί τάπητος την κινηματογραφική πολιτική που ακολουθείται σε αντίστοιχες με την Ελλάδα ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η πρωτοβουλία της ΕΣΠΕΚ, ξεκινά τον κύκλο της συζητώντας για την περίπτωση της Ρουμανίας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30, στον κινηματογράφο Άστορ (Σταδίου 28).

Πρώτη ομιλήτρια είναι η τέως υπουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας, Κορίνα Σουτέου (Corina Suteu).

Σκοπός του διαλόγου είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΠΕΚ, «να αντληθούν πληροφορίες, ιδέες και συμπεράσματα, σχετικά με την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.»

Η Κορίνα Σουτέου, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Πολιτισμού, διαμόρφωσε ένα επιτυχημένο και συμπαγές νομικό πλαίσιο (παραγωγή-διανομή-παιδεία) για την κινηματογραφική ανάπτυξη της Ρουμανίας. Στην εκδήλωση θα παρουσιάσει τα κύρια σημεία του εγχειρήματος αυτού και τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του.

Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λήδα Γαλανού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΕΣΠΕΚ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Πρεσβείας της Ρουμανίας.